Terugblik op de Kunstdagen 2011 (november 2011, Oude Kerk, Amsterdam)

Met circa 300 exposerende kunstenaars op 7 verschillende locaties in Nederland, meer dan 9.000 bezoekers, een groot aantal verkochte kunstwerken en een hoge waardering voor de geëxposeerde kunst, waren de Kunstdagen 2011 een groot succes.

Ook de verkiezing die aan de Kunstdagen is verbonden, bleek hoog gewaardeerd te worden.

De essentie van de verkiezing is, dat bezoekers van de Regionale Kunstdagen hun waardering voor de geëxposeerde kunstwerken kunnen aangeven. Daarmee bepalen zij, samen met een deskundige jury, welke kunstenaars gelegenheid krijgen zich tijdens de Nationale Kunstdagen te presenteren. Bij de Nationale Kunstdagen mogen de twintig meest gewaardeerde kunstenaars van elke Regionale Kunstdag drie van hun werken exposeren.

Met circa 6.000 bezoekers waren de twee Nationale Kunstdagen in de prachtige Oude Kerk in Amsterdam het hoogtepunt van de Kunstdagen 2011. De bezoekers gaven de geëxposeerde kunst gemiddeld een buitengewoon hoge waardering. Tezamen met de waardering die de 20 juryleden vastlegden, was dat een stevig schouderklop en compliment voor de exposerende kunstenaars.

De kunstenaar van wie de op de Nationale Kunstdagen geëxposeerde werken de meeste waardering kregen van de bezoekers en de jury, werd winnaar van de Kunstdagen. De kunstenaars die als tweede en derde eindigden, vielen ook in de prijzen.

Dit is de einduitslag van de Kunstdagen 2011:

1.   Dominique Prins  (winnares eerste prijs)
2.   Remigius  (winnaar tweede prijs)
3.   Emelie Jegerings  (winnares derde prijs)
4.   Martin Copier
5.   Ina Marcus
6.   Greet Weitenberg
7.   Wim Wessling
8.   Wout Wachtmeester
9.   Sara van Roon
10. Wilma Kruiswijk
11. Grace van den Dobbelsteen
12. Mohamed Brahimi
13. Jellie van Kranen
14. Ingo Leth
15. Loeke Pam
16. Ineke van Middelkoop
17. Liedia van de Mortel
18. Marian van der Sanden
19. Ingrid Stakman
20. Riejanne Boeschoten